tisdag 19 maj 2009

Djurgården fortsätter sin resa mot S1

Gårdagens förlust för Djurgårdens IF i derbyt mot AIK svider säkert ända in i själen för alla Djurgårdare. De har dock idag en än större problematik att ta ställning till än en enskild derbyförlust.

Hur länge skall de tro på det mantra som kablas ut från Stadion och Kaknäs;
-Det här kommer att ta tid och vi har tålamod. Men när vi är klara med omvandlingen kommer vi ut som Sveriges starkaste lag igen.

Måste tyvärr väcka alla Djurgårdare. Det kommer inte hända (Iallafall inte inom de närmaste åren)! Det ända som kan ändra den framtidsförutsägelsen är att man tar verkligheten i "vacker hand" och förändrar sin spelide till att passa det material man har idagsläget.

Inte som man nu gör genom att följa sin idealistiska spelide (vi har med en fundamentalist att göra: Göran Aral, fråga SvFF) med ett spelarmaterial som är ett islänskt ihopplock inriktat på "järnkaminandan".

De bör göra ändringen i speliden redan till nästa omgång för att passa existerande spelarmaterial och satsa på att på långsikt sakta men säkert bygga föreningens spelartrupp till att passa speliden som föreningen vill följa.

Jag tror att om DIF´s ledning inte NU tar och reviderar tidsplanen för att uppnå sin tidigare särställning i svensk fotboll. Kommer att vakna upp i S1 lagom till nästa säsong. Detta innebär ett återtåg med tom kassa och sinande intäkter både beroende på minskade sponsorintäkter (lägre serie och sämre tider) och minskade publikintäkter (speciellt inga derbyn).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar